بورل: باید حرف‌های پوتین درباره حمله اتمی را جدی گرفت-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

بورل: باید حرف‌های پوتین درباره حمله اتمی را جدی گرفت

مسئول سیاست خارجی اتحادیه مدعی شد رئیس‌جمهور روسیه ممکن است در صورتی که نیروهای مسکو در تنگنا قرار بگیرند از تسلیحات اتمی استفاده کند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۱ - ۰۲ مهر ۱۴۰۱ - 2022 September 24
کد خبر: ۱۵۱۹۲۵

به گزارش راهبرد معاصر «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شنبه (۲۴ سپتامبر) به شبکه «بی‌بی‌سی» گفت معتقد است ولادمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه ممکن است در صورتی که نیروهای مسکو در تنگنا قرار بگیرند از تسلیحات اتمی استفاده کند.

وی در گفت‌وگو با این رسانه انگلیسی مدعی شد «درگیری در اوکراین به لحظه خطرناکی رسیده زیرا ارتش روسیه در تنگنا قرار گرفته و واکنش پوتین--تهدید به استفاده از تسلیحات اتمی--خیلی بد است».

بورل افزود: «وقتی مردم می‌گویند (تهدید پوتین) بلوف نیست، باید حرف آن‌ها را جدی بگیرید». وی که قبلاً تاکید کرده بود این جنگ در میدان نبرد پیروز خواهد شد، در ادامه گفت «راه‌حل دیپلماتیک باید حاصل شود اما راه حلی که حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین را حفظ کند».

به تحلیل راشا تودی، تعریف بورل از تمامیت ارضی اوکراین احتملاً منطبق با نظر ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور این کشور است که وعده داده دو جمهوری دونتسک و لوهانسک در منطقه دونباس را که در حال حاضر همه‌پرسی الحاق به روسیه در آن‌ها در حال برگزاری است و در سال ۲۰۱۴ از اوکراین اعلام استقلال کردند و همچنین کریمه را که در همان سال به پیوستن به روسیه رای داد، پس بگیرد.

طبق این گزارش، مدت‌ها قبل از برگزاری این همه‌پرسی‌ها زلنسکی ایده کنار گذاشتن وعده‌هایش درباره دونباس و کریمه برای رسیدن به توافق صلح با روسیه را رد کرده بود.

همه‌پرسی الحاق مناطق لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپوریژیا به روسیه از جمعه (۲۳ سپتامبر) آغاز شده و تا ۲۷ سپتامبر (پنجم مهر) ادامه خواهد داشت. به گزارش خبرگزاری رویترز، مناطق لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپروژیا در مجموع حدود ۱۵ درصد از خاک اوکراین را تشکیل می‌دهند.

پیش‌تر رئیس‌جمهور روسیه در سخنانی درباره عملیات نظامی در اوکراین، ضمن اعلام بسیج بخشی از نیروها، تاکید کرد: «تهدید کردن نیروگاه زاپروژیا [با حمله به این منطقه] یک تهدید اتمی است و مسکو هم دارای سلاح اتمی است؛ ما از همه ابزارها برای محافظت از خاک روسیه استفاده خواهیم کرد».

بعد از اظهارات پوتین مبنی بر آماده بودن مسکو برای استفاده از هر ابزاری جهت دفاع از حاکمیت این کشور، «دیمیتری مدودف» معاون شورای امنیت ملی روسیه گفت مسکو می‌تواند از تسلیحات اتمی راهبردی برای محافظت از تمامیت ارضی و منافع خود استفاده کند.

با این حال، «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه گفته مسکو هیچ کسی را با تسلیحات اتمی تهدید نمی‌کند اما درباره خطر مداخله در عملیات نظامی ویژه خود در اوکراین هشدار می‌دهد. ریابکوف ضمن بیان این که تقابل آشکار با آمریکا و ناتو به نفع روسیه نیست، ابراز امیدواری کرد دولت بایدن خطرات تشدید تنش حول اوکراین را درک کند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار